TelmoMiel

Miel (geboren in mei ’84, Amsterdam) en Telmo (geboren in juni ’89, Rotterdam) vormen het creatieve duo ‘TelmoMiel’, opgericht in oktober 2012. Na elkaar in 2006 te hebben ontmoet op de Kunstacademie in Rotterdam, begonnen ze regelmatig samen te werken. Van graffiti-wanden evolueerden ze naar individuele technieken. Na een decennium van gezamenlijk werken aan muurschilderingen, richten ze zich nu op individuele schetsen en schilderijen, behoudend van hun individuele integriteit onder de gezamenlijke naam TelmoMiel.

 

Hun recente werk combineert figuratieve elementen met abstracte en surrealistische aspecten, met een groeiende helderheid in concept en interpretatie. Hun unieke concepten reflecteren aspecten van het menselijk leven, vaak met een positieve, hoopvolle en speels surrealistische benadering. Ze spelen met kleurpaletten en draaien de logica van de natuur om om ideeën te benadrukken of beweging te suggereren, gebruikmakend van zowel olieverf op doek als acrylverf en spuitverf op muren.

X

Kunstliefhebbers halen hun hart op in Stedelijk Museum Alkmaar. Met een eigenzinnige collectie topstukken uit de zeventiende eeuw, de Bergense School en een groeiende collectie hedendaagse kunst verbindt het museum mensen, kunst en geschiedenis. Het museum biedt daarnaast spraakmakende wisseltentoonstellingen. Stedelijk Museum Alkmaar heeft als doel om een breed en divers publiek kennis te laten maken, te inspireren en te verbinden met kunst, cultuur en de geschiedenis van Alkmaar.