Beyond - Roelof Schierbeek

Roelof Schierbeek (1983) – beter bekend als BEYOND – begon met schilderen in 1997. Wat begon als een graffiti-avontuur ontwikkelde zich tot het verkennen van de kunst van het muurschilderen. Hij creëerde een artistieke taal die hij gebruikt om verhalen te vertellen. Op de grens tussen abstractie en realisme is zijn gelaagde stijl een manier geworden om te communiceren en contact te maken met het publiek op een speelse en levendige manier.

X

Museum Prinsenhof Delft is een veelzijdig en dynamisch museum gesitueerd in het hart van de historische binnenstad. Het museum vertelt het verhaal van vijf eeuwen Nederlandse geschiedenis en de bijzondere rol die Delft hierin speelt. Drie nauw met de stad verbonden thema’s – Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw – staan aan de basis van de programmering. Bezoekers worden ondergedompeld in het rijke verleden, de kunst en de cultuur van Delft. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienstdeed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw staat in de lijst met 100 belangrijkste nationale monumenten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


Museum Prinsenhof Delft treedt met Museum Murals naar buiten en maakt deze zomer samen met de sociaal-culturele instelling CANIDREAM, befaamde street artist BEYOND en buurtbewoners een muurschildering in de wijk Buitenhof in Delft.