De Griekse street artist Dimitris Trimintzios a.k.a. TAXIS gaat in opdracht van Museum Batavialand een Museum Mural plaatsen in Lelystad. 


TAXIS is opgegroeid in een artistieke familie en werd al vroeg geïntroduceerd in de wereld van kunst. Tijdens een familievakantie in Poland maakte TAXIS zich als 14-jarige bekend met de kunst van graffiti. Zijn karakteristieke comic stijl is wat hem bekend heeft gemaakt in de wereld van street art.


TAXIS’ referentiepunt is de mens zelf. Hij is geïntrigeerd door de dagelijkse innerlijke strijd die de maatschappij ieder individu opdringt. In zijn kunst wil hij de gevoelens van verlatenheid en ontbering vastleggen, gevoelens die de mensheid altijd hebben gekweld. TAXIS heeft als doel om de kijker uit te dagen tot een gesprek met zichzelf waarin hij of zij naar eigen inzicht kan uitbreiden of verdiepen. Zijn kunstwerken zijn een spel tussen het beeld en de kijker. De kunstenaar gebruikt een grote verscheidenheid aan materialen en technieken om zichzelf uit te dagen en om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. 

X

Batavialand bestaat uit een museum, en een scheepswerf waar je unieke oude ambachten kunt beleven. Daartegenover, aan het water, ligt de reconstructie van het 17de-eeuwse schip de Batavia. In het museum ontdek je de rijke geschiedenis van het Zuiderzeegebied: van de Swifterbantcultuur tot de boeiende verhalen achter opgegraven scheepswrakken. Van de inpoldering van de Zuiderzee tot de komst van pioniers naar het pas aangelegde Flevoland.